Csontkovácsolás energia átadással

Ötletek a megkeseredett emberek kezelésére
2016-05-09
Mit adhat neked egy Théta tanfolyam
2017-12-05
Show all

Csontkovácsolás energia átadással

A csontkovácsolás kifejezés speciális masszázstechnikát takar. A csontkovács kezelés célja többnyire valamilyen mozgásszervi probléma enyhítése, gyógyítása, törekvés a test szimmetriájának helyreállítására. A beavatkozást emberi kéz végzi, a csodás magyar nyelvünk már a kifejezésben tükrözi, a csont kovácsolása történik a kezelés alatt. A gyógyításban mindig is kiemelkedő szerepet kapott a kéz így a kezelés szó a gyógyítás szinonimájává válhatott. A kézrátétes kezelés, a kéz mechanikus erejével való beavatkozás az emberi testen több ezer éve jelen van a gyógyításban. Ezzel kapcsolatosan számos emlék és forrás maradt fenn. A gyógyítást a régi időkben a Táltosok végezték műtét nélkül megoldva a mozgásszervi elváltozásokat az emberi testen. A csontkovácsolásnak, mint fogalomnak számos szinonimája született az idők során, mint például: kiropraktika, manuál terápia, gerinc terápia. Manapság számos változatban alkalmazzák a technika ismerői különféle masszázsokkal kombináltan is. A kezelések alapjaikban megegyeznek, a csontkovács fizikai erővel teszi helyre a helyükről elmozdult ízületeket, csigolyákat. Az egyik legnépszerűbb változat Táltos masszázs néven került be a köztudatba. Egyediségét az, adja, hogy a kezelő masszázs közben energia átadással könnyíti meg a páciens számára a változások befogadását, ezzel szinte fájdalommentessé téve azt.

A kiropraktőr kezelés előtt teljes állapotfelmérést, energia szint felmérést végez. Feltárja fizikai tünetek okait. A kezelés maga az izmok fellazításával kezdődik. A kezelés közben történő energia átadás csökkentheti az esetlegesen fennálló gyulladásokat. Gyakran már az izmok görcsösségének feloldása önmagában is lehetővé teszi a kimozdult csigolyák, ízületek helyre kerülését. A letapadt görcsös izmok ellazulásával párhuzamosan feloldásra kerülnek az úgynevezett miofaszciális csomók, amelyek tartalma bekerül a nyirokkeringésbe és salakanyagokkal együtt távozik a szervezetből. A folyamat felszabadító hatással van a testre, az energia áramlását blokkoló okok megszüntetése kellemes érzetet kelt. A páciens számára az eddig fájdalmat okozó mozdulatok könnyűvé válnak. Ezek a blokkok feszültségek az évek során észrevétlenül rakódnak le a testünkben, akár komolyabb betegségek okai is lehetnek.

A csontkovács kezelés során minden esetben a teljes test kezelődik, nem korlátozódik csupán a problémás, fájó testrészre. A kezelés sohasem az orvosi kezelés helyett történik, hanem annak csupán fontos kiegészítése. A kiváltó ok megszüntetése például a letapadt izom fellazítása jelentősen megnöveli a páciens életminőségének javulási esélyét. A kezelés során a test minden ízülete átmozgatásra kerül. Kiemelt figyelmet kap a keresztcsont természetes pozícióba állítása. Ennek hiányában bármilyen más beavatkozás csak részleges eredményt hozhat. Sajnos a kezelésre érkezők az esetek 70-80%-ban érintettek. A keresztcsont elcsúszását helytelen testtartással próbáljuk ellensúlyozni, ami sajnos további deformitásokhoz, oldalirányú gerincferdüléshez és fájdalomhoz vezethet. A csípőcsont és a gerincoszlop helyzete és állapota meghatározó a szervezet szimmetriája és harmóniája szempontjából. A gerincünk minden csigolyájának van belső szervhez tartozó beidegződése így az adott csigolya torzulása, megbetegedése a hozzá tartozó szerv károsodását idézheti elő.

Gyakran elhangzó kérdés hogy az egészséges ember számára javasolt-e a csontkovács kezelés. Általánosságban elmondható, hogy 2-3 havonta érdemes megjelenni a csontrakónál a problémák kialakulását megelőzendő. A már fennálló krónikus probléma esetén az esetek túlnyomó többségében 3-4 kezelés után jelentős javulás következik be a beteg állapotában. A hosszú távú panaszmentesség nem érhető el egy kezeléssel, az eredményességet mindamellett elősegíti, ha a kezelt rendszeresen mozog, karbantartja a testét

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.