A Bach virágterápia rendkívül egyszerű és bárki által könnyen használható módszer. Hatásos és nagyon egyszerű. A cseppek nem tartalmaznak vegyszereket és nem lehet őket túladagolni. Remekül alkalmazható testi és lelki eredetű gondok esetén egyaránt. A virágterápia segíthet neked, ha kapcsolatteremtési gondjaid vannak vagy időről időre félelmek és bizonytalanság lesz úrrá rajtad vagy szeretnéd növelni az önbizalmadat. A cseppek segítségével elindulhatsz az öngyógyítás útján megtalálva a lelki békédet és a harmóniát önmagaddal és a környezeteddel.

Biztonságos a Bach virágterápia?

A Bach virágterápia egyszerűsége hatásossága és mellékhatásoktól való mentessége alkalmassá teszi arra, hogy a család házipatikájának részévé válhasson.  A cseppek tökéletesen alkalmasak mindennapi használatra. A növények virágaiból készült kivonatok közvetlenül hatnak a lelkiállapotunkra. A cseppek felfedezése egy angol orvos dr. Edward Bach nevéhez fűződik. A rendszer 38 vadon élő növény és virág kivonatát használja, amelyek a testi és lelki állapotunkat egyaránt képesek javítani. A 38 virágeszencia mindegyike kapcsolódik valamilyen hangulathoz. A megoldást kereső nem fog találni például a szívvel vagy tüdővel kapcsolatos esszenciát hanem ezek helyett a félelemre, önbizalomhiányra szorongásra illetve ezek oldására való cseppeket szedhet.

Mi alapján válasszhatunk esszenciát?

A esszenciák száma mivel még a negyvenet sem éri el könnyen átlátható. A kiválasztásukhoz csupán a kezelendő lelkiállapotának meghatározása szükséges. A cseppek alkalmazása nem igényel komoly szakmai felkészültséget, mert nem közvetlenül a fizikai testre hatnak, hanem a test energiarendszerére. A családi patikában kockázat nélkül alkalmazhatóak.

A virágeszenciák oldal formájában kaphatóak és kivétel nélkül mellékhatástól mentes szerek. Nem tartalmaznak virágport így az arra allergiások számára is biztonságos a használatuk. A szorongások oldásával segíthetnek az önismeret útján haladók gördülékenyebb fejlődésében is és még hatásosabb életvezetési tanácsadással kombinálva. A túladagolás is kizárt, mert egy egész üvegcse elfogyasztása sem okoz panaszokat. Felnőttek és gyermekek számára egyaránt biztonságos a használatuk.

Életvezetési tanácsokkal is ötvözhető

A Bach virágterápia cseppek kiválasztásához szükséges diagnózis többféle módon történhet például kineziológiai izomteszttel vagy életvezetési tanácsokkal kombinált feltáró beszélgetéssel. Bármilyen pszichológiai vagy gyógyszeres terápia hasznos kiegészítőjeként is remekül alkalmazható a virágterápia. A hagyományos orvosi és természetgyógyászati módszerek mindegyikével párhuzamosan is biztonságosan használható. Mi magunk nem csupán testből és lélekből állunk létezik egy transzcendentális részünk is. A betegség minden esetben ennek a hármasságnak valamint az ezek közötti harmóniának a hiányából fakad. A test lélek és szellem közötti harmónia helyreállításával megtörténhet a gyógyulás. Ennek lehetősége mindannyiunk számára rendelkezésre áll az öngyógyító módszerek használatával.

Forrás: Olajfagyógyászat