A negatív hangulat, ahogyan szerencsére a jókedv is ragadós. Valószínűleg mindannyian elmondhatjuk magunkról, hogy akad ilyen ember a környezetünkben. Mi az, amit tehetünk azért, hogy megvédjük magunkat az alacsony rezgéseiktől?

A megkeseredett ember hangulata mögött többnyire a harag érzése áll, ez alatt pedig valószínűleg további negatív érzések lapulnak, szégyen, bűntudat, meg nem értettség vagy félelem.

A fel nem oldott negatív érzésekből keletkező feszültséget a keserű embernek muszáj valahová kiengedni. Ezt többnyire a környezet kapja és mindazok, akikkel csak kapcsolatba kerül. A pszichológia ezt a folyamatot projekciónak, kivetítésnek nevezi. A csalódott ember az érzéseit nem a sajátjaként kezeli, úgy érzi, az a környezetéhez tartozik, ezért őket ellenségként kezeli. A saját maga számára, a viselkedésére könnyedén mentséget talál ezzel erősítve meg a kivetítést.

  1. Mindenki csak a saját érzéseiért felelős

Ez természetesen rád is vonatkozik. Senki más érzései nem terhelnek téged felelősséggel. A mások ránk kivetített dühe hajlamos elhitetni velünk, hogy mi vagyunk a hibásak és rögtön saját magunkat kezdjük el ostorozni. Ez a párkapcsolatunkban fokozottan érvényes lehet. Akad aki a környezetét okolja a rosszkedve miatt, mert nem tesz mindenki a kedvére. Theta healing kezelés segítségével fel lehet oldani ezeket a tudatallatti blokkokat.

  1. A keserűség hozzád tartozik?

Empatikus lények lévén hajlamosak vagyunk rá, hogy átvegyük mások érzelmeit. Amikor belépsz egy helyiségbe és ott mindenkinek rossz kedve van, puskaporos a levegő az ott uralkodó hangulat rád is átragadhat. Ilyenkor kérdezd meg magadtól: ez hozzám tartozik vagy valaki máshoz? Ha máshoz tartozó érzéseket vettél át, akkor már a kérdés feltevése után megkönnyebbülsz.

  1. Közvetíts szeretetet a keserű embernek

A harag haragot teremt maga körül, ha viszonzod, a haragos ember kirohanását csak táplálod a dühét. Közelíts felé szertettel akkor esélyt adsz neki, hogy változtasson, és ha nem sikerül te, akkor is megtetted érte, amit tehettél, innentől az ő dolga meddig tartja magát a harag és düh mérgező állapotában. Milyen jövőt teremtenél magadnak? Örömmel vagy haraggal legyen tele inkább? Rajtad múlik.

  1. Az életünk minden szereplője valamit tanít nekünk. Ha folyton dühös emberek vesznek körül, akkor érdemes elgondolkodni rajta, hogyan szolgál ez minket, mi ebből a tanulni valónk? Talán csak annyi, hogy meg kell tanulnunk képviselni magunkat minden helyzetben. A tiszta kommunikáció és a határaink kijelölése természetes. A szeretetteljes viselkedés nem azt jelenti, hogy bárki ugrálhat a fejünkön vagy boksz zsáknak használhat a dühe levezetéséhez. A thetahealing technika segítségével rátalálhatunk a rejtett mozgatórugóinkra.