Manapság egyre inkább terjedőben van az a nézet, hogy minden betegségnek a tudatalattinkban rejtőzködő lelki okai vannak. Az okok felderítésével és megszüntetésével a fizikai tünetek is csökkenthetők illetve megszüntethetők.  A kezeletlen lelki okok a leggondosabb hagyományos orvosi kezelések mellett is fenntartják a betegséget illetve tüneteit. A fizikai tüneteink arról árulkodnak, hogy a harmónia zavart szenvedett a lelkünkben. A harmónia visszaállítására számos módszer létezik az egyik nagyon hatékony a Reconnective Healing vagy más néven kapcsolatteremtő gyógyítás.

A testünk sokféle módon jelezhet

Egy testrészünk begyulladhat, ami túlterhelést jelent vagy el is gennyesedhet. Ez akkor történik, amikor valami idegen hatol a szervezetbe és a gyógyuláshoz ezt el kell távolítani nem csupán fizikai síkon, de szellemi-lelki téren is.
A túlzott igénybevételnek rándulás lehet a következménye vagy ki is ficamodhat. A viszketés, égés arra figyelmeztethet, hogy valami nagyon zavar, de nem tudom, mit tehetnék ellene.

Az egyensúly megbomlása betegséghez vezethet. A betegség valódi okai a lélekben meg nem oldott feszültség vagy sérülés. A fizikai test hordozza a tüneteket. A lélekben feloldott problémával a betegség is meggyógyulhat.
Ha egy kellemetlen eseményhez kapcsolódó negatív érzelem megbontja az egyensúlyunkat és ez az állapot hosszabb ideig fennáll, akkor a testünk energia áramlása zavart szenved. Blokkok, akadályok jönnek létre, amelyek a szervezetben eleinte kisebb zavarokat később egyértelmű betegséget generálnak a test valamely részében.

A gyógyuláshoz változásra van szükség

A betegség tünetek mindig figyelmeztetések, jelzések arról, hogy valahol változtatnunk kell, vagy további következményekkel kell számolnunk. Ez a változás vonatkozhat az életmódunkra, felfogásunkra vagy a kapcsolatainkhoz való hozzáállásunkra.

A tüneteinket érdemes megvizsgálnunk milyen elfojtott, a lelkünkben mélyre eltemetetett probléma,  neheztelés, sérelem okozhatja. Ezek felismerése és a létezésük elismerése is nagy erőket szabadíthat fel a gyógyuláshoz. Ha hajlandóak vagyunk elengedni, feldolgozni a sérelmeinket, a nehezteléseinket és hajlandóak vagyunk megbocsátani önmagunknak és másoknak is akkor ezzel feloldhatók a betegséget okozó blokkok és elkezdődhet a teljes gyógyulás.

A sérelmeinket a megfelelő keretek között felszínre kell hozni. A dráma és hiszti nélkül feltárt problémák megoldhatók és nem kell a testünkbe zárni hogy ott felhalmozódva valamilyen fizikai tünet formájában kelljen felbukkanniuk ahhoz hogy foglalkozzunk velük. Ahogyan a tudat képes megbetegíteni a testet, ha lehetőséget kap rá éppen úgy meg is tudja gyógyítani.