A nekünk való párt megtalálni, nem egyszerű feladat és abba is muszáj energiát fektetni, ha meg akarjuk tartani, magától nem működnek a kapcsolatok. Amikor a rózsaszín köd elmúlik jól jön néhány hasznos tanács, mit tehetünk a jól működő kapcsolatért.

Az elején minden egyszerű

Az elején valahogy minden magától megy. A levegőben ott van a szikra, ami érdekessé teszi az együttlétet. Egy idő után felbukkanhatnak olyan megoldásra váró feladatok, amelyeket, ha ignorálunk és nem oldjuk meg a kapcsolat végét jelenthetik. A feladat szövetségben működve, alá fölé rendelődés nélkül működni.

Hétköznapi játszmáink

A hétköznapi játszmákban a jelentőség telivé helye a nagyvonalúság működik. Ezzel sok apró vitát, tyúkpert elkerülhetünk. Ez azért szerencsés, mert a sok kis sértés naggyá tud dagadni és méreggel itatja át a kapcsolatot.  Hiszti helyett, lehetünk kedvesek is elnézőek. Ezt nem azt jelenti, hogy a párunk bármikor hibázhat és ezt soha nem tesszük szóvá, csupán a közlés módja változik. Számonkérés helyett, minden érintett számára megfelelő megoldást keresünk.

Vegyük észre a jót és szépet az életünkben

Az élethez való pozitív hozzáállás nagy hatással van a kapcsolataink minőségére és tartósságára, tehát értelemszerűen a párkapcsolatunk. A negatív hozzáállás hosszú távon mérgező és gondoljunk bele szeretünk egy olyan ember társaságában lenni, aki mindenben a nehézséget és a rosszat látja. Ha tudatosan keressük saját magunkban és másokban is a jót és akár ennek dicséretek és elismerések formájában hangot is adunk, az olyan mintha a borús napokon is mindig sütne körülöttünk a nap. A kritikákat sem kell visszafogni, de kedvességbe és humorba csomagolva, levéve róla a jelentőséget sokkal könnyebb megoldásokat találni.

Tegyünk a megszokottság ellen

Jó, ha igyekszünk rá kerülni a rutint a megszokások unalmasságát. Ez vonatkozik a testi kontaktus hiányára vagy egyhangúságra is. A szürkeséget oldhatjuk például azzal, ha együtt ellátogatunk egy szexshopba és választunk valami új játékszert. Az online nézelődés is közös izgalmas program lehet. A régóta tartó kapcsolatokban hajlamosak lehetünk kevésszer megérinteni egymást. Érintsük meg gyakran a párunkat és fogjuk meg a kezét az utcán is mint régen. Bújjunk hozzá amikor hazaér. Viseljünk szexi fehérneműt és csábítsuk el őt. Ezekkel az apróságnak tűnő dolgokkal sokat tehetünk a kapcsolat megőrzéséért. Minden, amit adunk visszatér hozzánk. A sok érintés figyelem és kedvesség is a társuktól. Legyünk hálásak amiért minket választott, és osztozhatunk vele a mindennapok örömeiben és feladataiban.

Legyünk türelmesek és maradjunk nőiesek

Nőként legyünk hűségesek a női szerephez, Nem kell másolni a haverokat. A türelem is nagy szerepet kap a tartós kapcsolatokban. Legyünk türelmesek a párunkkal és hagyjunk teret a vágyainak. Hisztivel és drámázással csak messzebb sodródik tőlünk. Ha több időt szeretnék vele tölteni, viselkedjünk úgy, hogy az együtt töltött idő mindig kellemes legyen. Ha a párunk sokat van a haverokkal a felszabadult időt használjuk a magunk javára. Szervezzünk barátnős programokat.

Legyünk hajlandóak a kompromisszumokra

Ha nézeteltérésünk támad igyekezzünk asszertívan kezelni és keressünk vin-vin megoldást. Ha dührohamra duzzogás a reakció annak nem lehet jó vége.